Coleslaw er et klassisk tilbehør som gir en frisk og sprø kontrast til en rekke måltider. Enten det er som et sprøtt innslag ved siden av en saftig grillmiddag, en smakfull fylling i en sandwich, eller som en lett og sunn salat til hverdagsmiddagen, er coleslaw en allsidig favoritt.
Ingredienser
900g hodekål
3 gulrøtter
Fersk persille, grovhakket
225g majones
2 ss eplecidereddik
2 ss dijon-sennep
1 ts sellerifrø
0,25 ts havsalt
0,25 ts svart pepper
1 ts sukker (valgfritt)
Slik gjør du
- Finn frem din kjøkkenmaskin og grønnsakskuttertilbehøret. Fest tilbehøret for grove strimler til maskinen.
- Del kålen i fire på langs gjennom kjernen, og fjerner deretter kjernen. Del hver del på tvers i to. Mat strimlene gjennom grønnsakskuttertilbøret på kjøkkenmaskinen på hastighet 5. Om du ikke har en grønnsakskutter kan du strimle kålen for hånd med et rivjern eller ved å kutte den i tynne strimler. Legg den strimlede kålen i en stor bolle.
- Finhakk persille for hånd og mat gulrøttene gjennom grønnsakskuttertilbøret på kjøkkenmaskinen på hastighet 5. Bland det godt inn i den store bollen.
- I en separat bolle, rør sammen majones, eddik, sennep, sellerifrø, salt og pepper. Smak på blandingen for å vurdere surheten og krydringen, og juster etter ønske. Hvis dressingen er for syrlig og du foretrekker en søtere coleslaw, kan du blande inn sukker eller honning.
- Hell to tredjedeler av dressingen over kålen og gulrøttene, og bland godt. (Dette gjøres enklest for hånd, med rene hender)
- Hvis coleslawen virker tørr, tilsett litt mer av dressingen. Server umiddelbart eller la den stå i kjøleskapet i omtrent en time slik at smakene kan blande seg og kålen kan mykne.