Gjør frokosten eller lunsjen ekstra spesiell med disse luftige pannekakene. Perfekte for en langsom morgen eller en koselig helgebrunch. Husk å lag nok røre, for disse er gode!
Ingredienser
290 g hvetemel
60 g sukker
4 ts bakepulver
0,25 ts natron
0,5 ts salt
440 ml melk
60 g smør
2 ts vaniljeekstrakt
1 stort egg
Slik gjør du
- Kombiner hvetemel, sukker, bakepulver, natron i kjøkkenmaskinens bolle og bland på lav hastighet i 30 sekunder.
- Tilsett melk, avkjølt smeltet smør, vaniljeekstrakt og egg. Bland på medium hastighet til alle stripene er borte, men du fortsatt kan se noen små klumper.
- La røren hvile mens du varmer opp en stekepanne på lav-medium varme. Smør pannen lett.
- Hell ca. 60 ml av røren på pannen og form forsiktig til en rund pannekake.
- Når undersiden er gylden og bobler vises på overflaten, snu med en stekespade og stek til den er gylden.
- Server med honning, lønnesirup, frukt, iskrem eller frossen yoghurt. Kan også nytes som er!