Oppdag gleden ved hjemmebakt focaccia med denne enkle oppskriften. Den perfekte kombinasjonen av sprø skorpe og myk, luftig innside, toppet med havsalt og rosmarin, gjør ideelt til både suppe, salat, eller som et deilig tilbehør til middagen.
Ingredienser

420 ml lunkent vann

8 g aktiv tørrgjær

75 ml olivenolje

470 g hvetemel
6 g salt
2 kvister rosmarin
Første heving
- Start med å blande lunkent vann og gjær i kjøkkenmaskinens blandebolle. La stå i 3-5 minutter for å aktivere gjæren. Blandingen bør bli lett boblende/skummende. Ved bruk av tørrgjær kan du tilsette den direkte med melet og saltet.
- Tilsett 2 ss olivenolje i bollen og rør om. Tilsett så hvetemel og salt, og bland til det ikke er mer melstreker igjen.
- Form deigen til en grov ball og smør med 1 ss olivenolje. Dekk bollen med plastfolie og la den heve i kjøleskapet i 10-16 timer.
Andre heving
- Smør en 33 x 23 cm tommers panne med 1 ss olivenolje.
- Ta deigen ut av kjøleskapet, olje hendende lett, plasser den i pannen og strekk den forsiktig ut
- Dekk med plastfolie og la den heve i 2-3 timer ved romtemperatur.
Steking
- Forvarm ovnen til 220°C. Fjern plastfolien og drypp over den siste ss med olivenolje.
- Bruk fingrene til å lage små fordypninger i deigen. Dryss over frisk rosmarin og havsalt i flak.
- Stek i 30-40 minutter til focacciaen er gjennomstekt og gyldenbrun.
- La focacciaen avkjøle seg litt i pannen før den flyttes til en rist. Skjær i 12 stykker og nyt!