Har du noen brune bananer liggende i fruktkurven? Ikke kast dem! Bruk dem til å lage et deilig og enkelt bananbrød med sjokoladebiter; en perfekt måte å forvandle overmodne bananer til en ren delikatesse.
Ingredienser
225 g hvetemel
115 g sukker
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts malt kanel
360 g bananer
1 stort egg
70 ml nøytral olje
2 ts vaniljeekstrakt
170 g sjokoladebiter
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180°C. Smør en brødform (23x13 cm) og kle den med bakepapir.
- Bland hvetemel, sukker, bakepulver, salt og kanel i kjøkkenmaskinens bakebolle. Når du ferdig med dette, kan du føre ingrediensene dine til en annen bolle
- Bland sammen bananene, egget, vaniljeekstraktet og den nøytrale oljen av ditt valg.
- Tilsett de tørre ingrediensene tilbake i kjøkkenmaskinens blandebolle og bland det sammen til ingrediensene er kombinert. OBS: Ikke overmiks.
- Vend inn sjokoladebitene og fordel røren i brødformen. Strø ekstra sjokoladebiter på toppen.
- Stek i 45-50 minutter til brødet er gyldenbrunt og fjærende ved lett trykk. La det hvile i formen i 10 minutter, før du tar det ut og avkjøler på en rist.
- Server varmt! Oppbevar eventuelle rester i romtemperatur i 3 dager, eller frys i en lufttett beholder i opptil 2 måneder. Tines ved romtemperatur.