Nyt en liten bit av himmelen med disse fudgy browniesene. Ideell for både en spontan sjokoladecraving og som en elegant dessert, vil disse browniesene raskt bli din nye favoritt.
Ingredienser
105 g mørk sjokolade
90 g hvetemel
0,5 ts salt
120 g usaltet smør
50 g nøytral olje
100 g brunt sukker
75 g kakaopulver
1 ts kaffepulver
1 ts vaniljeekstrakt
200 g hvitt sukker
2 romtempererte egg
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 160°C på varmluft.
- Smør en firkantet 20 cm kakeform og kle med bakepapir. Sørg for at det bakepapiret går litt over kantene på formen, så det blir enklere å løfte ut brownien din når den er ferdig
- Kutt sjokoladen i biter på omtrent 0,5 cm. Etter sjokoladen er skjært opp, kan du tilsette mel og salt. Bland alt sammen til det er godt kombinert
- Tilsett smør, olje, kakaopulver, brunt sukker, kaffepulver og vanilje til en bolle som tåler mikrobølgeovnen. Miks og varm i mikrobølgeovnen i 20 sekunders intervaller, bland mellom hver runde, til blandingen er flytende og varm.
- Tilsett hvitt sukker og egg i kjøkkenmaskinens blandebolle. Miks på medium-høy hastighet i 3 minutter til lett og kremet.
- Vend forsiktig inn sjokoladeblandingen fra steg 4.
- Til slutt, kan du tilsette den tørre blandingen med sjokoladebiter fra steg 3. Bland det lett og forsiktig inn hvis du vil ha fudgy brownies. Hvis du ønsker de mer "kakete", kan du blande ingrediensene mer grundig sammen.
- Hell røren i formen, rist litt for å jevne ut og bank lett for å fjerne store luftbobler. Stek i 22-25 minutter avhengig av ønsket fudginess. Avkjøl i formen i 1 time. Løsne kanten med en kniv, løft ut med bakepapiret og skjær i skiver.