La deg friste av disse fløyelsmyke cookiesene, en ekte nytelse for enhver dessertentusiast. Med en rik smaksprofil og masse melkesjokolade, blir disse cookiene en uimotståelig godbit som smelter i munnen.
Ingredienser
1 L hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2-3 ss maisstivelse
4 ts havsalt
2 ts kaffepulver
4-5 dl brunt sukker
2 dl hvitt sukker
2 egg
2 eggeplommer
450 g meierismør
3 plater melkesjokolade
Slik gjør du
- Skjær sjokoladen i små biter og sett til side.
- Kutt smøret i terninger og sørg for at det er romtemperert. Bland smøret sammen med hvitt og brunt sukker i en kjøkkenmaskin til en jevn masse.
- Tilsett egg og eggeplommer i sukker- og smørblandingen, og rør godt.
- Sikt inn mel, vaniljesukker, bakepulver, maisstivelse, havsalt og kaffepulver litt og litt, og bland til en jevn deig.
- Vend forsiktig inn sjokoladebitene for hånd.
- Del deigen i baller, ca. 150 gram per cookie.
- Sett deigen kaldt i minst 1 time i kjøleskapet, helst over natten i fryseren.
- Stek cookiesene midt i ovnen på 210 grader i ca. 13 minutter, til de er gyldne i bunnen.