Oppdag den fantastiske kombinasjonen av farge og smak med hjemmelaget rødbetepasta. Denne retten bringer et kunstnerisk preg til bordet og tilbyr en unik, jordnær smaksopplevelse.
Ingredienser
200 g tipo 00 mel
25 g durum semola
75 g ristede rødbeter
2 ss vann
2 store eggeplommer
1 klype salt
Slik gjør du
- Finn frem ingrediensene.
- Bland sammen 00-melet med semulemelet i kjøkkenmaskinens bolle og lag en fordypning i midten.
- Bland sammen rødbeter og to teskjeer vann til puree i din foodprosessor til den den er helt glatt.
- I fordypningen i bollen, bland rødbetepureen med eggeplommene.
- Fest eltekroken på din kjøkkenmaskin og sett deretter bollen fast. Velg hastighetinnstilling 2 på din kjøkkenmaskin og bland sammen i ca. 3 minutter. Du ønsker en blanding som har en smuldrete tekstur, samtidig som den fortsatt er fuktig. Hvis den virker litt for tørr, tilsett en spiseskje eller to med vann. Om den virker for klissete, tilsett litt ekstra mel.
- Ta deigen ut av bollen. Den skal nå ha teksturen til en glatt, matt ball. Dersom den ikke ligner på bildet kan du kna litt for hånd til deigen blir jevn.
- Pakk deigen i plastfolie og avkjøl i kjøleskapet i 2 til 3 timer.
- Del deigen i 8 porsjoner. Rull ut deigen til en oval skiveform ved hjelp av en kjevle. Mat deigen gjennom pastaverktøyet for pastaplater til kjøkkenmaskinen til du oppnår ønsket tykkelse. Vi anbefaler en tykkelse på 6 eller 7 (1-2 mm).
- Mat deigen gjennom Fettucinetilbehøret til kjøkkenmaskinen for perfekt tykkelse og størrelse
- Kok opp en stor kjele med saltet vann og tilsett pastaen i porsjoner. Kok i 1 til 2 minutter, eller til den er al dente.