Gjør Norges nasjonaldag til en ekstra spesiell feiring med denne Pavlovaen med tre lag marengs. Denne kaken er ikke bare en fryd for øyet, men også en ekte smakssensasjon som garantert vil imponere venner og familie på 17. mai.
Marengsbunn
9 eggehviter
0,6 g salt
570 g sukker
4.5 ts maisenna
2,25 ts bringebæreddik
Eggekrem
9 eggeplommer
6,75 dl melk
1,2 dl sukker
2,25 ts maisenna
6,75 dl kremfløte
6,75 stk gelatinplater
Topping
300 g jordbær
100 g blåbær
100 g rips
100 g bjørnebær
6,75 dl kremfløte
6,75 stk gelatinplater
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 120 °C med over- og undervarme.
- Pisk eggehviter og salt i en ren, tørr bolle til mykt skum dannes. Øk hastigheten og pisk til stive topper. Tilsett sukker gradvis, og pisk til blandingen er myk og blank.
- Sikt inn maisenna og vend forsiktig inn hvitvinseddik med en slikkepott.
- Tegn tre sirkler (26-30 cm i diameter) på bakepapir på et stekebrett. Fordel marengsblandingen jevnt i sirklene og form til tre kakebunner.
- Stek i ca. 1 1/2 time på nederste rille til bunnen er sprø. La dem avkjøle i ovnen, gjerne over natten med døren på gløtt.
- Server med honning, lønnesirup, frukt, iskrem eller frossen yoghurt. Kan også nytes som er!
- Bland eggeplommer, melk, sukker og maisenna i en kjele. Tilsett oppklippede gelatinplater.
- Varm opp under omrøring til kremen tykner som en tykk vaniljesaus. Ta av varmen og avkjøl. Pisk lett før bruk for å unngå klumper.
- Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med den avkjølte eggekremen.
- Legg en marengsbunn på et serveringsfat. Fordel et lag med krem over, og gjenta med de to gjenværende marengsbunnene og krem.
- Pynt med friske jordbær, bringebær, bjørnebær og blåbær før servering.